«Big five» i Kruger nasjonalpark, Sør-Afrika

Posted on Updated on

Etter en fantastisk flott tur til Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika er det en fornøyelse å dele noen bilder med dere. Opplevelsene på safariturene var fantastiske, og vi fikk bilder av masse dyr og fugler, deriblant de fem store flere ganger. Geparden så vi dessverre ikke; det er visstnok ikke så veldig mange av dem i Kruger. Derimot så vi leoparder flere ganger selv om den noen ganger hadde gjemt seg godt. På bushwalken tidlig en morgen var vi så heldige å få se to leopardunger ved hiet sitt. Leopardmora så vi ikke, kanskje heldig for oss. Da det fremdeles var dårlig lys ble dessverre ikke bildene av ungene av slik kvalitet at jeg vil legge det på bloggen, men opplevelsen var like stor for det. Spesielt var det også da vi kom til ei åpen slette med et vanningshull og der det lå tre løver på ene siden av sletten. Fra den andre siden kom det en leopard som først ikke merket løvene, men gikk bort til vanningshullet og begynte å drikke. Ikke nok med det; bak løvene kom det et nesehorn med ungen sin ned til vanningshullet. Løvene forhold seg i ro, men leoparden ble plutselig var løvene og tok flukten opp i et tre på den åpne sletten. Der stod den en stund før den tok sjansen på å stikke av i motsatt retning av løvene. Litt av en opplevelse!

 

Den største av de fem
Den største av de fem store

 

_DSC1301-081015-081015

 

Jeg tar meg en hvil
Jeg tar meg en hvil

 

Et såret nesehorn
Et såret nesehorn

 

Vannbøffel
Kafferbøffel

 

_DSC3577-081015-081015

 

_DSC3593-081015-081015

 

Løver og nesehorn på samme arena
Løver og nesehorn på samme arena

 

Leoparden søkte tilflukt i treet
Leoparden søkte tilflukt i treet

 

Nå tar jeg sjansen på å stikke av
Nå tar jeg sjansen på å stikke av

 

Full fart til tryggheten fra løvene
Full fart til tryggheten fra løvene

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..